Thaimad er da stærk mad.    Thai måltidets opbygning.

Lad os starte med at slå fast, at thai mad ikke altid er stærk mad. Det er en udbredt misforståelse, da det thailandske køkken er meget mere end stærk mad. Der er alle smagsvarianter lige fra det milde til det stærke og fra det sure til det søde. Derudover er thai mad kendetegnet ved dets flotte farver.

Et typisk thai måltid består altid af flere retter, ofte 3-5 retter eller endnu flere, alt efter hvor mange personer man er. Retterne serveres samtidigt, hvorefter hver enkelt forsyner sig med en portion jasmin ris på sin tallerken. Herefter spiser man lidt af den ene ret, lidt af den næste, måske flere af retterne samtidig, det bestemmer man selv. Vælger man flere retter så læg risen midt på tallerkenen og læg så en ret på hver side af risen, således at væden fra de to retter IKKE løber sammen. De forskellige retter har meget forskellig smag, så det er synd for dine smagsløg, hvis de løber sammen på din tallerken. Så kommer det hele jo til at smage ens og milde retter risikerer at blive til stærke retter.