(Peanutsovs)

 

 

 

 

Dette skal du bruge

  • 2 spsk. kokosolie
  • 1 lille finthakket løg (skalotteløg er bedst)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stor tsk rød karrypasta
  • 5 – 8 limeblade (alt efter hvor glad du er for smagen af lime)
  • 2 spsk. soya
  • 1 spsk. fiskesovs
  • Lidt frisk limesaft
  • 175 ml. kokosmælk (igen – undgå at bruge light, det går ud over smagen)
  • 3 spsk. store peanutbutter med crunch
  • 2 håndfulde hakkedes peanuts (du behøves ikke peanuts når du bruger peanutbutter, men de giver god konsistens)

Forberedelse

Blend peanuts i en minihakker og hak dem indtil de har den konsistens du gerne vil have. Personligt foretrækker jeg de er semigrove, så man kan mærke de knaser. Men som nævnt behøves du ikke at putte peanuts i. De giver bare en bedre konsistens efter min mening. Hak hvidløg og løg fint

Tilberedning

Kom kokosolien i en gryde. Varm det op indtil kokosolien er smeltet og er varm. Put hvidløg, løg og den røde karrypasta i gryden. Svits det i et par minutter inden du putter resten af ingredienserne i. Rør godt rundt og lad det koge op. Lad det koge indtil det har den rette konsistens (det skal være så tykt at det bliver hængende på kyllingen)