Fiskecurry med hvedenudler

 

 

(Nahm yah kanom djiin dai)

Hvedenudler (Kanom djiin) er meget fine nudler med en svag eller næsten ingen smag. Konsistensen skal, når nudlerne er tilberedt, være lidt blødere end det, man i det Italienske køkken kalder “al dente” Dvs. der skal ikke være nogen modstand når tanden møder nudlen! I Thailand køber man friske nudler når man skal spise denne ret (de er så ofte fremstillet af rismel) Her i landet kan man købe tørrede nudler i de fleste specialforretninger dog næsten altid fremstillet af hvedemel. Det vigtige er at nudlerne er meget tynde.

Dette skal du bruge

  • 1/2 laks eller 2 flåede rødspætter
  • 1 ds. kokosmælk/olie (gathi)
  • 2 spsk. fiskesovs (nahm plah)
  • 1 portion gul karrypasta (Klyang gaeng lyang)
  • 1 kop vegetabilsk olie
  • 8-10 små røde chili (prik kii nuu)
  • rå grøntsager efter egen smag

Forberedelse

Rens laksen og grill den i ovnen i ca. 20 min. Vend den efter ca. 10 min (bruger du fladfisk så sæt ovn tiden ned til ca. 15 min.) Lad laksen køle af og pil kødet fra benene Bland lakse kød og karrypasta i en blender til fisken er findelt og det hele er blandet godt sammen.

Tilberedning

Hæld kokosolie sammen med fiske/karrypasta blandingen op i en gryde Varm retten langsomt op indtil den kommer i kog Tilsæt fiskesovsen og rør godt rundt i gryden Lad retten simre i ca 10 min Varm olien op i en lille sovsegryde til den ryger Tilsæt chilierne og lad dem dybstege til de er næsten sorte (ca 2 min) Tag dem op og lad dem dryppe af på fedtsugende papir (køkkenrulle!) Kog hvedenudlerne i usaltet vand i 2-3 min Lad dem dryppe af i en sigte og arranger dem i små reder på et fad eller en stor tallerken

Tips

I Thailand spiser man masser af rå grøntsager til. Du kan bruge hvad du synes. Prøv f.eks. agurker skåret i stave, bønnespirer, slangebønner, broccoli eller en sprød salat (Iceberg). Pas på med de dybstegte chili! Knus evt. 1/2 og bland den godt sammen med nudler og fiskekarry på din tallerken, det er ikke for folk med sarte maver.