(Klyang gaeng daeng)

 

Chilipasta rød

 

Der er flere årsager til selv at lave sin chilipasta. De vigtigste for mig er, dels at man så ved hvad der indgår i blandingen, dels er man sikker på at der ikke er iblandet tilsætningsstoffer af mystisk oprindelse, og endelig er det sjovt selv at fremstille. Ideelt set fremstilles chilipasta i en morter med en støder. Man kan dog ligeså godt bruge en god foodprocessor, da det er et stort og tidskrævende arbejde at knuse alle ingredienser så fint, at det bliver til pasta. Der kan nemt gå op til en time eller mere før man med støder og morter opnår det ønskede resultat. I Thailand er det en meget karakteristisk lyd omkring spisetid, da folk der holder af friske råvarer og bruger den tid, det nu engang tager at fremstille chilipastaen. Det kan godt betale sig at lave en lidt større portion, hvis man ofte spiser thai mad, men man skal nok ikke opbevare det i køleskab i mere end 14 dages tid.

Dette skal du bruge

Forberedelse

Skær citrongræs stilkene i tynde skiver Skræl gurkemejeroden og hak den groft Hak galangaroden groft Pil skallen af hvidløgene

Tilberedning

Kom alle ingredienser på nær rejepastaen i morteren Stød med støderen i morteren til alle ingredienser er blevet helt findelt og begynder at ligne en pasta Tilsæt rejepastaen og stød den godt sammen med de øvrige ingredienser Bliv ved så længe du orker. Det bliver kun bedre og bedre! Alternativt bland alle ingredienser sammen i en foodprocessor og lad den køre indtil massen er blevet pastaagtig.

Tips

Stil morteren på en fugtig klud, så larmer det ikke så meget!