Chiang Mai Pølse

 

(Sai Oua)

 

I det nordlige Thailand laves mange forskellige slags pølse. Sai Oua stammer fra området omkring Chiang Mai og er ret nem at lave.

Dette skal du bruge

  • 1 kg hakket skinkekød (fedtprocent ikke over 15)

  • 2 spsk. fint hakkede røde chili (Prik kii nuu)

  • 6-8 fed hvidløg

  • 4 spsk. hakkede, friske korianderblade Bai Pahk Chii

  • 1 spsk. hakket korianderrod (Rahk Pahk Chii)

  • 4 spsk. hakkede grønne peberkorn (Prik Thai Orn)

  • ½ kop lime- eller citronsaft

  • ½ kop fiskesovs (Nahm Plah)

  • 2 spsk. fint hakket citrongræs (Takraai)

  • 1 tsk. galangapulver (Kha Phon) eller meget fint hakket frisk galangarod (Hua kha)

  • 2 spsk. fint, hakkede skalotteløg

  • 1 spsk. rejepasta (Gapi)

  • ca. 3 m svinetarm

  • et pølsehorn

Forberedelse

Hak chili, hvidløg, korianderblade, korianderrod, peberkorn, citrongræs og skalotteløg. Hvis du bruger frisk galanga i stedet for pulver så hak også dette.
Rør rejepastaen ud med fiskesovs og citronsaft (så er det lettere at blande i farsen)

Tilberedning

Bland det hakkede kød med alle de andre hakkede ingredienser.
Tilsæt blandingen af rejepasta, fiskesovs og citronsaft.
Lad farsen stå og hvile ca. 15 min.
Smyg svinetarmen på pølsehornet (som var det en nylonstrømpe på et ben!) Slå en knude på enden af tarmen.
Stop nu farsen ind igennem pølsehornet og lad den glide ud i tarmen. Pas på at pølsen ikke bliver for fast.
For hver ca. 10 cm. kan du dreje pølsen et par omgange så den bliver snøret ind i sektioner, så er den lettere at styre.
Når der ikke er mere fars trækker du tarmen af pølsehornet og binder en knude for enden.
Pølsen steges på en varm pande i ca. 10 min. på hver side eller til den er gylden brun.
Til pølsen bruges sød chili sovs (Nahm djim) som serveres i små skåle, som man hver især kan dyppe pølsestykkerne i det søde og stærke understreger hinanden på en god måde i denne ret.
Selve pølsen kan serveres på en bund af kinakålblade pyntet med små cherrytomater.

Tips

Pølsen egner sig fortrinligt til nedfrysning. Den kommer faktisk til at smage af mere på denne måde, fordi krydderierne får tid til at diffundere ud i farsen. Prøv dig frem!