Kylling med cashewnødder fedtfattig

(Gai pat med mamuang hinmapahn)

 

 

Cashew nødder er noget man nok ofte forbinder med lande i Mellemøsten. Det er da også en sjælden ingrediens i det thailandske køkken, men en af de bedste opskrifter jeg kender er denne. Den er specielt velegnet til børn, bedsteforældre og andre som måske ikke lige synes at stærk, fremmed mad er nemt at spise. Selv har jeg efterhånden lavet den til mange og jeg har endnu ikke stødt på nogen, der ikke kunne spise den med største velbehag. Du kan også finde en anden version af retten, som er mere udbredt i Thailand og som du måske kender derfra.

Dette skal du bruge
  • Kyllingekød fra en kylling på ca. 1200 g
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 bdt. vår løg (jo tyndere jo bedre)
  • 150 g cashewnødder Med mamuang hinmapahn)
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk. vegetabilsk olie (gerne vindruekerneolie)
  • 2 spsk. fiskesovs (Nahm Plah)
  • 3 spsk. sød østerssovs (Nahm man Hoi)
  • 1 tsk. sukker
  • en Wok
  • en metal spatel
Forberedelse

Kyllingen udbenes og kødet skæres ud i aflange, tynde strimler på ca. tre cm’s længde. Peberfrugterne skæres i tynde strimler på ca. 5 cm’s længde. Vårløgenes grønne del skæres i tynde ringe. Cashew nødderne ristes i wokken til de tager lidt farve. Lægges til side. Hvidløgene knuses og hakkes groft.


Tilberedning

Varm olien op til den næsten ryger. Hvidløgene lægges i olien. Når de får farve (få sekunder) tilsættes kyllingekødet og det holdes i konstant bevægelse med spatelen. Fiske sovsen hældes i og der rodes godt rundt. Østers sovsen hældes i og umiddelbart efter dette tilsættes cashewnødderne. Nødderne skal blive brune og klæbrige (Dette kan styres med mængden af østers sovs) Peberfrugterne tilsættes, under stadig bevægelse med spatelen. Sukkeret drysses i. Wokken tages af varmen og vårløgene drysses i retten.

Spises som en af flere retter med Jasminris

Tips