(Satay gai med peanutssovs)

 

   

 

Satay er kort fortalt en ret som består af kød på pind, serveret med en sauce. Kødet kan være stegt, grillet eller varmet i ovnen.
Nogle foretrækker hele stykker kød på pind, mens andre helst vil skære nogle firkantede tern og putte på pinden.
Satay er ikke originalt en thai ret – det kommer fra oprindeligt fra Java regionen i Indonesien. Har du besøgt f.eks. Bali eller andre populære destinationer i Java, så ved du at retten kan fås på de fleste gadehjørner og så til de mest fancy restauranter.
Men jeg har valgt at tage den med her, da det er en meget populær ret i Thailand, især for børnene.

Den mest populære satay er kylling på pind med peanuts sovs – også min klare favorit. Der findes et hav af opskrifter på en peanutsovs. Men er min favorit.

 

Dette skal du bruge til 4 personer

(bestem selv hvor meget I ønsker pr. person – men vær opmærksom på at kyllingen ryger hurtigt når man spiser satay).

 

  • 800 gr. kylling
  • 1 rød chili
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk. fiskesovs
  • 2 spsk. sesamolie (eller bare alm. olie).
  • 2 spsk. sirup
  • 4 spsk. lime saft
  • friskrevet ingefær eller lidt friskpresset ingefærjuice

Forberedelse

Hvis du ønsker din kylling i tern, så start med at skære kyllingen ud. Herefter skræller du din ingefær. Hak den i en minihakker med chili og hvidløg. Put det i en 4L plastikpose med resten af ingredienserne. Lad gerne kyllingen stå i marinaden min. 12. timer.
 

Tilberedning

Put dine kyllingespyd på en pande, på grillen eller i ovnen. Jeg putter dem tit i ovnen for nemhedens skyld – så kan jeg koncentrere mig om peanuts sovsen. De skal have ca. 20 minutter ved 175 grader. Du får dog de mest lækre spyd hvis de kommer på grillen.

Spises med  peanut sovs

Tips

Retten fungerer fint som en forret. Skal du bruge den som hovedret skal der selvfølgelig serveres noget til. Den nemme løsning er at servere ris. Det kan dog godt blive lidt kedeligt med ris til da der kun er peanut sovsen til at give risene smag.