Kylling med ingefær

(Pad Khing Gai)

 

 

Personligt kan jeg godt lide denne ret da den er hurtig at lave og så smager den rigtig godt. Det er selvfølgelig et must at man kan lide ingefær da denne ret er gennemsyret af ingefær. Om ingefær kan man sige at jo friskere ingefær roden er, jo mildere er smagen. Mange mener ingefær er rigtig sundt, at det mindsker kvalme og at det sætter forbrændingen op. Personligt aner jeg ikke om det passer, jeg syntes bare det smager godt.

Dette skal du bruge.

  • ca. 200 gr. kylling
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 spsk. fiskesovs
  • 1 spsk. Østerssovs
  • 1 spsk. olie
  • 1 dl. frisk ingefær
  • 1 dl. forårsløg
Forberedelse

Skræl din ingefær og skær den ud i lange stænger eller riv den i tynde, brede stykker og put dem i noget koldt vand. Tilsæt lidt salt. Rens kyllingen brystet (eller hvad du nu har valgt) og skær de i aflange størrelser alt efter smag. (skærer det selv i ca. 1 x 5 cm.). Forårsløg og hvidløg hakkes i små tynde skiver.


Tilberedning

Tænd din wok eller sauterpande og tilsæt olien. Når olien er varm, tilsættes de fint hakkede hvidløg og de steges indtil de er gyldne
Tilsæt kyllingestykkerne og det hele vendes godt og grundigt i et par minutter. Tilsæt nu fiskesovs og ingefær og vend det hele.
Derefter tilsættes Østerssovsen og det hele vendes godt og grundigt sammen. Lige inden du tager retten af, tilsætter du de fint hakkede forårsløg og vender det hele.

Tips

I Danmark har jeg aldrig oplevet at retten kan blive for tør (der er jo vand i vores kylling). Men skulle du have fået fat i noget god kvalitetskylling uden tilsat væske, så kan det blive en smule for tørt. Hvis det er tilfældet tilsætter du bare lidt vand. Vælg altid en så frisk ingefær som overhovedet muligt – det gør det nemmere at få en god behagelig smag. Du kan også med fordel putte ingefæren i blød efter tilberedelsen for at tage lidt af den skarpe smag og så gør det ingefæren mere blød og lækker. Man bør altid først hakke ingefæren lige inden brug.